مدل آشپزخانه ایرانی از گذشته های دور تا به امروز تغییرات بسیاری کرده است. آشپزخانه های اولیه در واقع مطبخ هایی بسیار ساده در گوشه حیاط، دور از چشم بودند و تجهیزات اندکی در آن ها وجود داشت. به تدریج با کوچک شدن خانه ها، محل آشپزی نیز کوچک تر و با حذف حیاط وارد فضای داخلی خانه ها شد تا این که حصار دور آن نیز در آپارتمان های امروزی برداشته شده و آشپزخانه های باز یا همان open شکل گرفتند. در حین این تغییرات قفسه های نگهداری وسایل و ملزومات که گاها با پرده های پارچه ای پوشانده می شدند، جای خود را به کابینت دادند؛ کابینت هایی که از جنس ها و مواد اولیه مختلف در سبک های متفاوت ساخته و طراحی می شوند.
از آن جا که در مدل طراحی داخلی اپن، آشپزخانه از مکان های مختلف مانند پذیرایی و نشیمن قابل رویت است؛ باید نسبت به زیبایی عناصر مختلف در آن و هماهنگی با دکوراسیون دیگر قسمت های خانه توجه نمود. خصوصا ایرانی ها افرادی خوش سلیقه و سخت پسندی هستند و بنابراین طراحی کابینت ایرانی برای آشپزخانه اهمیت زیادی دارد.
طراحی کابینت ایرانی
در جهان امروزی که عصر ارتباطات و اینترنت می باشد نمی توان سبک خاصی از طراحی و معماری را برای یک کشور یا منطقه خاص در نظر گرفت، بلکه هر طرح و ایده ای که محبوب شود در همه جای دنیا فراگیر می شود اما قبل از اجرای طرح بهتر است، مطابق با فرهنگ و اقلیم هر منطقه بومی سازی انجام شود. این امر در تمامی زمینه های طراحی از جمله در خصوص انتخاب کابینت مناسب برای آشپزخانه صادق است چون نیاز ها و خواسته ها در فرهنگ های مختلف با یکدیگر فرق می کند.
در طراحی کابینت ایرانی فارغ از جنس و مواد اولیه ای که به کار برده می شود باید نیاز های یک خانواده ایرانی را شناسایی کرده و مد نظر قرار داد، این امر اگر حساب شده و دقیق باشد سبب میشود تا از نتیجه کار احساس رضایت را کسب نمود. از جمله این موارد در طراحی، توجه به فرهنگ و سلیقه ایرانی است. رفت و آمد و مهمان داری جزئی از فرهنگ ایرانی است که در نتیجه می بایست ظرف و ظروف و سایل زیادی را در آشپزخانه جای داد و این مساله مستلزم این هست که کابینت آشپزخانه ایرانی تا جایی که امکان دارد بزرگ و جادار طراحی و ساخته شود و باید به این نکات توجه نمود.
سبک کابینت ایرانی
در واقع سبک کابینت ایرانی جدا از سبک های کلاسیک و مدرن کابینت آشپزخانه نیست و تنها با اضافه نمودن عناصر و المان هایی ایرانی و متناسب با طراحی دکوراسیون داخلی و ذوق و هنر شخصی افراد شکل می گیرد. در سبک کلاسیک از کنده کاری و منبت کاری طرح های آثار باستانی و هخامنشی استفاده می شود. در سبک مدرن کابینت ایرانی ویژگی های مثبت سبک مدرن در ترکیبی از طرح های سنتی جامعه ایرانی لحاظ می گردد.
در انتخاب جنس و مواد اولیه کابینت ایرانی نیز محدودیت خاصی وجود ندارد و بنا به میزان بودجه ای که در نظر دارید و توجه به مزایا و معایب انواع متریال می توانید از میان جنس های چوب، فلز، های گلاس، ام دی اف و ... انتخاب کنبد.
مدل کابینت ایرانی
در ادامه تصویر 10 مدل کابینت ایرانی در سبک های کلاسیک و مدرن، جهت ایده سازی ذهنی آورده شده است، همان طور که خواهید دید نمادهای ایرانی باستانی و سنتی به نوعی در هر کدام از این مدل ها حضور دارد. اگر قصد سفارش و ساخت کابینت و یا تغییر دکوراسیون و بازسازی آشپزخانه خود را داشتید با خدمات شارین آرک همراه شوید، در صورت تمایل حتی می توانید از طریق شماره 91007005_021 از مشاوره رایگان متخصصان شارین آرک بهره مند شوید.









